Utställning av din hund

På hundutställningar får du som hundägare chansen att visa upp din hund och vinna priser. En jury kommer att gå runt och bedöma alla hundar och till sist kommer de att utse en slutgiltig vinnare, alltså den finaste hunden. Hundutställningar kan finns i många olika former. Det finns officiell utställning, inofficiell utställning, nationell utställning och till sist internationell utställning. Är du med och tävlar med din hund i en officiell utställning så kommer hundens resultat att registreras på SKK (svenska kennelklubben). Resultaten kommer dock inte registreras om du är med i en inofficiell utställning. På det nationella och det internationella utställningarna kan du och din hund erhålla ett certifikat.

Det kan i sin tur resultera i att hunden senare kan få ett internationellt championat. Om du är intresserad av att ställa ut din hund måste du vara medveten om att det kräver en hel del jobb. Då du måste lära din hund hur den ska bete sig på rätt sätt. Vilken hållning hunden ska ha när juryn bedömer. Juryn bedömer samtidigt också hur hunden ser ut i helhet. Vilket innebär att du måste lägga ner mer tid på hundens päls, tänder osv. Det kostar även pengar att vara med och ställa ut din hund, så även här måste du som ägare vara beredd på att lägga ut extra pengar på din hund. Det rekommenderas dock att du inte ska träna din hund förrän den är över ett år gammal och fullvuxen.

Vissa tävlingar kräver dessutom att hundarna inte får vara yngre än femton månader. Ibland krävs det även att du måste vara medlem i SKK (svenska kennelklubben) för att få vara med och tävla. Att ställa ut din hund tär både på dig och på hunden. Ibland kan tävlingarna vara långt bort från ditt hem och du tvingas att resa långa resor. Detta är mycket jobbigt för hunden men även för dig. Det är dessutom mycket folk på utställningarna vilket kan resultera i att din hund blir stressad. Man måste ha med i åtanke att vad som helst kan hända på en utställning.

Innan du som hundägare bestämmer dig för att ställa ut din hund kanske du måste tänka efter om din hund är tillräckligt kapabel och om den skulle klara av stressiga situationer. Hur hunden beter sig kan till stor del också bero på vilken ras den är. Vissa raser är mer kapabla till utställningar än vad andra raser är . Vill du veta mer om hur hundutställningar fungerar kan du läsa mer om det på hemsidan

Related Posts

ezy