Tips till nya hundägare

När du ska köpa en hund är det en bra idé att du försäkrar den. Om din hund skulle bli sjuk eller skadad kan veterinärvård behövas och om du då har en hundförsäkring blir dina kostnader begränsade. Om du inte har en hundförsäkring får du själv stå för alla kostnader. Veterinärkostnader kan dra iväg och om du har otur kan det bli extremt dyrt. Du kan se en hundförsäkring som en ekonomisk trygghet för dig själv men också en trygghet i att du kan ge din hund den bästa vården om det skull behövas. Du kan försäkra hunden i samband med att du hämtar den eller när du köper den. Om valpen redan är försäkrad är det bra om det inte blir något glapp mellan den och den försäkringen som du tecknar. Vad en hundförsäkring kostar beror på vilket försäkringbolag som du väljer och vilken typ av hund du har. Generellt är försäkringen dyrare ju större hunden är. När du ska försäkra din hund är det viktigt att du läser igenom villkoren för försäkringen ordentligt så att det inte kommer någon överraskning om du behöver använda den. Självrisken kan också variera så kontrollera den också när du ska teckna försäkringen.

Lär dig hur du vårdar din hund bäst

Det är mycket mer att tänka på än bara försäkring när du köper en hund. Att ta hand om din hund och pyssla om den är inte bara en nödvändighet utan det lägger även grunden för en trygg relation. Friskvård är väldigt viktigt för hundar och det är bra att ha koll på allt från kloklippning till tandvård. Det kan vara en bra idé att göra en egen necessär till hunden där du förvara klotång, fästingplockare och andra bra saker till din hund. Det är även bra att ha ett litet husapotek till hunden samt ett första-hjälpen-kit. När hunden fortfarande är valp är det en rekommendation att vaccinera valpen mot valpsjuka, hepatit och kennelhosta. Grundvaccinationen brukar oftast hunduppfödaren göra men sedan är det andra vaccinationer som du får göra, kolla vad som du ansvarar över.

Gå en kurs tillsammans med hunden

Det kan vara en bra investering att gå en kurs med din hund. Det finns allt från valpkurser till lydnadskurser. Du kan få tips och råd kring hur du ska kalla in din hund, gå med den i koppel och hur du ska göra när hunden ska umgås med andra hundar och människor. När hunden fortfarande är valp lägger du grunden för lydnad och att hunden ska vara trygg i olika miljöer. Det finns många sätt som kan hjälpa en hund att bli trygg i tillvaron. Den tid du lägger ner när hunden är valp får du oftast igen sen.

Stimulera hunden

En hund behöver motion och aktiveras på ett tillfredställande sätt. Hur du ska aktivera din hund beror mycket på vad du har för hundras. Mängden motion beror också vad du har för typ av hund. En del behöver mycket mer motion och stimulans än andra.

Related Posts

ezy