Hur du sköter din hund

Att skaffa hund är mycket stor sak att göra och särskilt om du aldrig haft hund förut. En hund kommer att kräva det mesta av din tid och du måste vara beredd att ge upp det mesta för din hund. En hund får aldrig enligt lag vara ensam mer än i sex timmar. Det är djurplågeri om hunden lämnas en hel dag ensam utan att få gå ut på någon promenad. Även om hunden är stor eller liten så behöver båda ut och gå lika mycket men kanske inte lika långt. Att kunna aktivera din hund är mycket viktigt då hunden kan bli deprimerad om den aldrig får leka. Därför kan det ibland vara bra om man skaffar två hundar så att båda får en lekkamrat.

Dock måste du självklart ha både tid, plats och ekonomin för att ens kunna skaffa en hund. En hund behöver såklart mat och vatten, men det kan också var bra att ge den ett tuggben lite då och då så att hunden ibland får stärka sina käkar. Dessutom kan belöningar i form av godis hjälpa dig att få mer disciplin på din hund då den kommer lyssna extra mer på dig om du erbjuder godis. Regelbundna veterinärbesök rekommenderas för att se så att din hund mår bra. Du måste även vaccinera din hund från olika sjukdomar regelbundet. Klorna på en måste även klippas regelbundet så att den inte kan skada dig eller någon annan hund.

Ett bra koppel som sitter bra runt hunden är mycket viktigt för att den ska känna sig bekväm. Det rekommenderas att du köper ett koppel som du kan fästa runt hundens bröst, istället för ett halsband som bara fästs runt halsen. Det koppel som du fäster runt hundens bröst är dels bekvämare för hunden men det ger också mycket större säkerhet eftersom hunden inte kan slita sig loss lika enkelt. En hund behöver otroligt mycket kärlek och uppmärksamhet. Det är ett stort ansvar du tar på sig om du skaffar hund. Det är viktigt att hunden blir tillräckligt aktiverad och att hygienen sköts. Du måste kamma deras päls, eventuellt borsta tänderna och klippa klorna. Att skaffa hund är något som kommer förändra ditt liv. Om du vill veta mer om hur du sköter en hund kan du besöka hemsidan

Related Posts

ezy