Hundsäkra hemmet

Oavsett om man vill skaffa en vuxen hund eller en valp gäller det att göra hemmet hundsäkert. Det finns en hel del att tänka på som annars kan vara svårt att upptäcka. Men vad behöver man göra?

Staket runt trädgården

Om man har en trädgård och man vill kunna släppa ut hunden där kan det vara mycket bra att sätta upp ett lagom tätt och högt staket runt den. Då kan man förhindra att hunden springer bort eller kommer ut på vägen. Det finns staket i många olika material. Man kan antingen bygga av trä eller så kan man helt enkelt använda sig av hönsnät eller kompostgaller som fästs vid stolpar i marken. Om trädgården är för stor att sätta staket runt kan det trots allt finnas möjlighet att göra en mindre hundgård.

Hindra hunden från att komma åt vissa rum

Om det finns vissa rum hunden inte ska komma åt kan man behöva sätta upp grindar med mera. Det kanske finns en brant trappa som hunden inte ska gå i själv. Då finns det möjlighet att bygga grindar som hunden inte kan ta sig över. Hos byggmax finns det gott om material, gångjärn, med mera att välja mellan. Det behöver inte vara dyrt att förhindra att hunden kommer in i rummen.

El och rengöringsmedel är farligt

Innan hunden ska komma hem måste man se till att skydda elinstallationerna. Lösa sladdar bör sättas fast ordentligt och apparater som inte används bör dras ur. För det första kan hunden få en stöt och dessutom kan det uppstå bränder om man inte märker att en kabel har blivit skadad.

Andra saker som inte heller är så bra för hunden är rengöringsmedel. Det kanske inte är så ofta man har hela flaskor framme men man måste tänka efter även om man bara ska torka golvet. Det gäller att späda ut rengöringsmedlet ordentligt. Det kan till och med vara klokt att man inte använder annat än såpa, vilket inte är farligt för hunden. På så sätt behöver man inte vara lika orolig för att medlet ska vara för starkt. Varje år ringer människor till veterinärer landet över för att fråga om de behöver åka in då hunden reagerar lite konstigt efter att ha fått i sig rengöringsmedel.

Plocka bort småsaker

Det gäller såklart också att man ser till att plocka undan alla eventuella småsaker. Nålar, mindre prydnader och annat som hunden kan svälja bör hållas undan. Det gäller även om man har barn. Om barnen inte förstår kanske de helt enkelt får hålla alla sina leksaker i ett stängt rum dit hunden inte får gå och så får en vuxen släppa in och ut barnen när de ska leka samt sluta leka.

Related Posts

ezy