Hälsa och hundar

Oavsett om man har hundar i familjen eller om man har en kennel är det bra att tänka på att omgivningen bör vara lämplig för hundarna. Det finns en rad olika saker att hålla koll på och här tar vi upp några av dem.

Mögel och andra gifter i omgivningen

Det är viktigt att man håller koll på omgivningen så att det inte dyker upp en massa mögel, fukt eller andra gifter och liknande. Om man bor i ett äldre hus som ligger i ett radon-tätt område är det dessutom bra att kontakta radonmätning i stockholm för att få en bedömning och en provtagning om det är så att man behöver vidta några åtgärder för att göra omgivningen bättre. Det är inte bara för hundarna som de här åtgärderna är viktiga utan också för människorna.

Farliga saker

Om man har hundar i sin omgivning är det också viktigt att man ser till att hålla farliga saker borta så att hunden inte kan få tag i dem. Oavsett om det är en valp eller en vuxen hund är risken stor att den kan få i sig något farligt och det kan sluta illa. När det gäller till exempel rengöringsmedel och annat kan en hund ta allvarlig skada.

Håll rent

För att omgivningen ska vara bra för hunden måste man också se till att hålla rent runt omkring sig. Det är både som så att man måste se till att få bort damm och annan smuts, samtidigt som man också bör se till att hunden inte får i sig massa små saker. Det kan vara klokt att dammsuga av någon gång per dag och ta bort saker som ligger på golvet. Ju fler hundar man har desto viktigare är det att man håller huset lättstädat. Det kan till exempel vara klokt att inte ha massor av små möbler och andra saker som står på golvet som måste lyftas på när man ska dammsuga. Det är också klokt att man inte har allt för mycket saker framme på bänkar med mera.

Om hunden får tag i något

Om en hund får tag i något som inte är så lämpligt gäller det att agera snabbt. Beroende på vad det är hunden råkat få i sig kan man behöva göra på lite olika sätt. Om det är en mindre mängd rengöringsmedel som inte är så starkt kan det räcka med att ringa en veterinär och rådgöra. Om det däremot är så att hunden ätit upp en barnleksak eller en napp är det läge att åka in akut. I dag finns det möjlighet att kontakta veterinären via mobilen och det kan vara klokt att ha en sådan möjlighet i beredskap om något skulle inträffa.

Related Posts

ezy