Valp

De som väljer att skaffa hund väljer oftast att köpa en valp. En valp kräver otroligt mycket jobb för att det är under den tiden som man som ägare skall lära den allt som den måste kunna när den växt upp. Vill man som ägare dessutom lära hunden olika tricks så är det även här man måste lära hunden. Men det viktigaste är såklart att visa hunden hur den ska bete sig rätt. Det många olika beteenden. Till exempel måste hunden bete sig på ett speciellt sätt när den träffar en annan hund.

Du som ägare kanske vill att hunden ska gå i samma takt som dig eller så vill du lära den att bete sig rätt om ni skulle möta en annan hund ute på promenaden. För att träna på det här kan det vara bra att valpen får träffa andra hundar. Det kan vara olika raser, stora eller små hundar. Valpen måste få känna hur det känns att träffa en ny hund när den är ung. Om detta aldrig skulle läras ut så kommer hunden i vuxen ålder inte veta vad den ska göra om den träffar en annan hund. I värsta fall blir den så rädd eller chockad att den anfaller och det är det du som ägare undviker om du lär hunden medan den är valp.

Ett annat beteende som du kanske vill lära din hund är hur den ska bete sig när den träffar nya människor. Din hund kommer alltid att träffa nya människor genom hela sitt liv precis som vi människor gör. Därför är det ytterst viktigt att detta tränas medan hunden är valp. Detta är något som inte går att undvika, hunden kommer alltid att träffa nya människor och därför får den inte vara rädd för det skapar bara problem.

Ta med valpen på alla din resor och låt den få träffa nya människor så att den tillslut känner igen situationen och känner sig bekväm i den. Man måste lära en hund allt medan den är valp för när den väl har vuxit upp finns ingen återvändo. Det är mycket svårt att lära en äldre hund nya saker och därför är det väldigt viktigt att hunden får lära sig allt när den är valp, för det är då den lyssnar som mest på dig som ägare. Vill du läsa mer om detta kan du gör det på hemsidan

Related Posts

ezy